Alyona Stadnik • 10. jaanuar 2011 kell 13:17

Magnum korrastab grupi struktuuri

ASi Magnum juht Leon Jankelevitshi kinnitas, et MMH Asset Management liitus ASiga Magnum, et korrastada grupi struktuuri.

Ravimite hulgimüügiga tegeleva, Margus Linnamäele kuuluva MM Grupi tütarfirma Magnum aktsiatega tehtud tehingute tulemusel liikus 100% aktsiatest MMH Asset Management OÜ-lt tagasi MM Holdings B.V kätte. Samal päeval need panditi.

"See on äärmiselt tehniline põhjus, miks liikusid aktsiad tagasi. MMH Asset Management ja Magnum AS ühinesid, seega liikusid aktsiad MM Holdingu B.V kätte, mis oli enne Asset Managementi emaettevõtte," kommenteeris Jankelevitsh.

Tema sõnul on see gruppi sisene liikumine ning struktuuri korrastamine ja laienemisega ei ole üldse seotud.

"Aktsiad on panditud loogiliselt, vaadake majandusaasta aruannet, bilanssi, siis näete, et Magnumil on soliidne arv kohustuste poole pealt, sellega on see pant seotud," selgitas Jakelevitsh, miks kõik aktsiad on finantstagatise kontol.

Eelmisel kevadel liikusid aktsiad aga teistpidi. 99,75% ASi Magnum aktsiatest liikus siis vaid kuu aega vana firma MMH Asset Management OÜ kätte.

Magnumi nõukogu esimees Aare Kurist kinnitas eelmise aasta kevadel, et MMH Asset Management OÜ kuulub 100%-liselt MM Holdings B.V.-le ning Magnumi aktsiad ei ole ühelgi ajahetkel väljunud MM Grupp OÜ kontrolli alt.

"Tegemist on ainult teatavate sisemiste ümberkorraldustega, mida me hetkel veel ei soovi lähemalt kommenteerida," lausus ta toona.

MMH Asset Managementi omanikuks on juriidilisi teenuseid ja konsultatsioone pakkuva OÜ Kähri & Kaarin kaudu jurist Margus Kähri.

Magnumi nõukogu esimees Aare Kurist rääkis kevadel Äripäevale, et tegelikult pole MMH Asset Management OÜ osade omanik Margus Kähri (ta on ainult selle äriühingu asutaja), vaid ettevõte kuulub 100%-liselt MM Holdings B.V.-le.

Tänase seisuga kuulub MMH Asset Management siiski ettevõttele Kähri & Kaarin OÜ, mille omanik on Margus Kähri.

Hetkel kuum