Alyona Stadnik • 9. veebruar 2011 kell 12:21

Hermet: uuriv lugu peaks olema suure kõlapinnaga

Pankrotihaldur Andres Hermeti arvates peaks uuriv ajakirjandus olema avalikkusele suunatud, seetõttu väärib Bonnieri kolme nominendi seas olev Äripäevas ilmunud Piret Reiljani artikkel "Eestlased tšetšeenide lõksus" pigem kohta lugude esikümnes.

"Ei tea, kas just kolme parima hulgas, aga TOP 10-s ta võiks olla küll," kommenteeris Andres Hermet Bonnieri preemia nominenti. Hermet oli üks nendest Eesti ettevõtjatest, kelle äripartneriteks Bulgaarias olid Varna linna kuritegelikku grupeeringusse kuulunud inimesed.

Hermeti arvates ei olnud see lugu nii suure kõlapinnaga. "Suure kõlapinnaga on lugu siis, kui loos on poliitikud või avaliku elu tegelased, kellest avalikkus rohkem huvitub," lausus Hermet.

Hermet lisas, et uuriva ajakirjanduse eesmärk on olla avalikkusele suunatud. „Selleks, et me ikka rohkem teaksime, kuidas meie juhtivad poliitikud, kes meie asju ajavad ja meie eest otsused vastu võtavad, käituvad,“ lausus Hermet.

Hermeti arvates ei huvita inimesi see, kuhu on eestlased raha paigutanud või tšetšeenidega asju ajanud. "Tavainimese jaoks jääb raha paigutamine Tšetšeeniasse kaugeks, aga kui Jaanus Rahumägi puhkab villas või Edgar Savisaarel on rahastamisprobleemid, huvitab see kõiki," rääkis Hermet.

Hermet märkis, et ta loeb ise siiski meelsamini kinnisvarateemadel ning Jaanus Rahumäe villa talle huvi ei paku.

Eile valis Eesti ajalehtede peatoimetajatest ja ajalehtede liidu esindajatest koosnev žürii välja selle aasta uuriva ajakirjanduse ehk Bonnieri preemia nominendid.

Väljavalitute seas oli Postimehes ilmunud Tuuli Kochi artikkel "Vastuluure kirjeldab Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina", Äripäevas ilmunud Koit Brinkmanni ja Hannes Sarve artikkel "Poliitiku saladus" ning Äripäevas ilmunud Piret Reiljani artikkel "Eestlased tšetšeenide lõksus", milles toodi avalikkuse ette Eesti ärieliiti kuuluvate ettevõtjate ühised ärid Bulgaarias tegutseva Tšetšeenia maffiaga.

Äripäev küsis täna žürii valiku kohta arvamust inimestelt, keda need kolm valitud artiklit ühel või teisel moel puudutasid puudutasid.

 

 

 

Hetkel kuum