Alyona Stadnik • 9. veebruar 2011 kell 8:51

Seppik: artikkel Savisaarest tekitas möllu

Edgar Savisaare rahaskandaali artikkel tekkitas Ain Seppiku sõnul avalikkuses paraja suure möllu.

„Kui nii väärikas žürii seda leidis, on minul küll raske öelda, et see lugu ei olnud seda väärt. Kahtlemata oli, kui ta välja valiti,“ kommenteeris Seppik  Postimehes ilmunud Tuuli Kochi artiklit Edgar Savisaare rahaskandaalist. 

Seppik nentis, et rahaskandaali lugu leidis laia ühiskondliku kõlapinna ja tekitas paraja suure möllu Eesti avalikkuses. „Ma ei tea, millised olid žürii kriteeriumid, aga žürii oli soliidne,“ lausus Seppik.

Seppik lisas, et Jaanus Rahumäest ilmunud artikkel "Poliitiku saladus" meeldis talle professionaalsest aspektist. „Kuna ma kunagi töötasin politseis, siis selles loos oli näha, kui hoolsalt oli töötatud, näiteks fototehnikaga,“ rääkis Seppik ning lisas, et mitte ainult sõna, vaid ka pilt oli väga võimas.

Seppik ütles, et Äripäevast poleks ta seda uskunud.„Äripäev on rohkem ärileht, aga, et niimoodi asjaga hakkama saite, oli see minu jaoks üllatus,“ kommenteeris Seppik. 

Eile valis Eesti ajalehtede peatoimetajatest ja ajalehtede liidu esindajatest koosnev žürii välja selle aasta uuriva ajakirjanduse ehk Bonnieri preemia nominendid.

Väljavalitute seas oli Postimehes ilmunud Tuuli Kochi artikkel "Vastuluure kirjeldab Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina", Äripäevas ilmunud Koit Brinkmanni ja Hannes Sarve artikkel "Poliitiku saladus" ning Äripäevas ilmunud Piret Reiljani artikkel "Eestlased tšetšeenide lõksus", milles toodi avalikkuse ette Eesti ärieliiti kuuluvate ettevõtjate ühised ärid Bulgaarias tegutseva Tšetšeenia maffiaga.

Äripäev küsis täna žürii valiku kohta arvamust inimestelt, keda need kolm valitud artiklit ühel või teisel moel puudutasid puudutasid.

Hetkel kuum