Birjo Must • 9. veebruar 2011 kell 9:42

Abramovitš esmakordselt Vene rikkurite esikolmikust väljas 

Eelmisel aastal kasvas Venemaa miljardäride arv 114ni, number ületas isegi kolme aasta tagust tulemust, mil miljardäre oli 101. 

Riigi kümne rikkaima inimese jõukus kasvas 30%, ulatudes 139 miljardi dollarini, teatas Moskva-põhine ajakiri Finans enne oma iga-aastase rikaste edetabeli avaldamist 14. veebruaril. Majanduskriisi eelsel 2008. aastal ulatus kümne rikkaima venelase hinnanguline varade maht 221 miljardit dollarini, vahendas Bloomberg.

Finansi teadaandes oli märgitud, et London Chelsea jalgpalliklubi omanik Roman Abramovitš langes esmakordselt välja esimese kolme seast. Samas ei toonud ajakiri välja ühegi teise miljardäri nime.

Eelmisel aastal seljatas OAO Novolipetsk Steeli omanik Vladimir Lisin New Jersey Nets korvpalliklubi omaniku Mihhail Prohhorovi ja Abramovitši, tõustes hinnanguliselt 18,8 miljardi dollarilise varandusega rikkaimaks venelaseks.

Venemaa majandus kasvas eelmisel aastal 4%, pärast rekordilist 7,7 %-list langust 2009. aastal.

Hetkel kuum