Katre Pilvinski • 13. veebruar 2011 kell 6:00

Õpilasfirmade laadal osales rekordarv noori kaupmehi

Tallinnas toimus eile 15. õpilasfirmade laat, millel osales rekordarv noori ligi saja õpilasfirmaga üle Eesti ning külalised Rootsist, Norrast ja Moldovast.

Korraldajate kinnitusel oli tänavune laat kõigi aegade suurim ning värvikam, põnevaid tooteid oli lauamängudest, kottidest ja küünaldest disainlampide, ehete ning kelladeni, vahendas ERR.

Norra tüdrukud olid ühendanud äri missioonitundega ja andnud välja raamatu, mis õpetab lastele keskkonnahoidlikku käitumist.

"Me teeme kliimaraamatut lastele vanuses 8 kuni 12. Sellest raamatust nad õpivad, kuidas hoolitseda keskkonna eest lihtsate asjade kaudu. Raamatus kohtute Alexandraga, kes on meie kangelane ja tema ütleb lastele, mida teha - kustutada valgus, sorteerida prügi jne," selgitas õpilasfirma Green Earth UB esindaja Labeta Vitija.

Õpilasfirma on JA Eesti (Junior Achievement Eesti) ettevõtlusõppe programm, mille käigus gümnaasiumi- ja põhikoolinoored omandavad reaalseid kogemusi ettevõtlusest. JA Eesti tegeleb ettevõtlus- ja majandusõppega Eesti koolides 1992. aastast. Õpilasfirma programm on kasutusel rohkem kui 65 Eesti koolis.

Hetkel kuum