Saaremaal on mitmed laevad jäävangis

Indrek Kald 15. veebruar 2011, 09:42

Nädalavahetusel puhus põhjatuul Saaremaal Tagalahte nii palju jääd, et kalatraalerid Veere sadamast enam vabasse vette ei pääsenud, kaasa aitas ka külm ilm.

"Pühapäeva hommikul kell 8 läks kalatraaler Herry siit välja, kuus tundi raius mere poole ja selle ajaga jõudis minna poolteist miili," rääkis Meie Maale Veere sadama järelevaataja Sulev Kallas ning lisas, et teist kuus tundi puksis laev sadamasse tagasi.

Veere sadamasse jäid jäävangi ka kalatraalerid Amazon ja Hanna ning piirivalvelaev Valve. "Pühapäeval tahtsid Hiiumaa kalalaevad siia tulla, pärnakad helistasid öösel, ka meie oma laevad, aga siia ei saa ju enam sisse," rääkis Kallas, märkides, et tugev jääpiir on kolme miili kanti, vaba vett pole sadamast näha.

"Seni on just Herry olnud see laev, mis kriitilistel hetkedel on laevaliikluse vaba hoidnud," hindas rasket olukorda Veere sadama juhataja Ilmar Piilmann ning lisas, et ilmaprognooside põhjal jätkub külmaperiood veel mitu nädalat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. February 2011, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing