Tartu IT-ettevõtja: kandideerin hääletoojana

Väinu Rozental 18. veebruar 2011, 16:04

Päris aus vastus on: sooviti, et ma kandideeriksin, põhjendas Tartu IT- ja arvutifirma ASi Kernel nõukogu esimees, Erakond Eestimaa Rohelised liige Priit Truusalu, miks ta läks valimiskarussellile.

„Ma kandideerin võimaliku hääletoojana,“ lausus Truusalu. „Arvestades Roheliste Erakonna olukorda, kus valimiskünnise ületamine on fifty-fifty, on peaaegu kõigi Roheliste Erakonna nimekirjas kandideerijate funktsioon olla hääletooja.“

Truusalu ütles, et ehkki on ta hinges valmis minema riigikokku, ei hinda ta enda sissesaamise võimalust väga suureks. Roheliste üleriigilises nimekirjas on ta 90. kohal ja oma valimisringkonnas 4. kohal.

„Kui sa ei ole mitu aastat aktiivselt enda reklaamimisega tegelenud, siis sissesaamise tõenäosus on null,“ rääkis Truusalu. „Enamus isikuid, kes ei ole põhjalikult kandideerimist ette valmistanud või ei ole mõne väga tuntud nime taga tõmbetuulega kaasa minemas, peaksid kainelt hindama, et riigikokku pääsemise tõenäosus on null. Küsimus on selles, kas sa seda väljendad avameelselt või teed nägusid, et oh, ma olen kõva mees.“

Truusalu sõnul astus ta 2006. aastal EERi liikmeks, et näidata oma toetust roheliste mõttemaailmale. Ta lisas, et ta ei ole erakonnas aktiivne liige.

Truusalu on üks kahest võrdsest osanikust, kes asutas 1994. aastal ASi Kernel. Ettevõte tegeleb traadita sideteenuste osutamisega ning arvutite ning tarkvara jaemüügiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2011, 16:04
Otsi:

Ava täpsem otsing