Katre Pilvinski • 21. veebruar 2011 kell 10:52

Ministeerium ei soovita reisida Liibüasse, Jeemenisse ja Bahreini

Välisministeerium soovitab vältida reisimist Liibüasse seoses sealse ebastabiilse julgeolekuolukorraga.

Viimastel nädalatel on Liibüas toimunud ulatuslikud massimeeleavaldused, millega on kaasnenud vägivald ning välismaalaste turvalisus riigis ei ole tagatud. Välisministeeriumi hoiatusest hoolimata Liibüasse reisimine toimub omal vastutusel ning konsulaarabi saamine ei ole kindlustatud.

Samuti soovitab välisministeerium reisisihtkohana vältida Jeemenit, kus on lisaks poliitilisele ebastabiilsusele ning protestidele ka terrorismioht jätkuvalt väga kõrge. Seoses pingelise olukorraga regioonis ning terrorismiohuga soovitab välisministeerium vältida reisimist ka Bahreini. 

Välisminister Paeti sõnul arutavad Euroopa Liidu välisministrid täna Brüsselis toimuval välisasjade nõukogu kohtumisel olukorda Liibüas ja teistes piirkonna riikides. „Meeleavaldajate vastu relvade kasutamine ja nende tapmine on täiesti vastuvõetamatu,“ ütles Paet.

 

Hetkel kuum