S&P analüütik: ärge müüge Toyota aktsiaid

Rait Rebane 14. märts 2011, 21:11

Täna avaldatud raportis soovitab Standard & Poor’si analüütik Efraim Levy vältida Jaapanis toimunud maavärina tõttu vallandunud müügipaanikat ning hoida Toyota aktsiaid.

Jaapanis toimunud maavärina ja tsunami ulatuslikud kahjustused on andnud löögi ka riigi autotootjatele. Kõik sealsed autotootjad on sulgenud hetkeseisuga kuni kolmapäevani tehased. Peamiselt on tootmise peatamine tingitud koosteosade ja voolu puudusest, sadamate laiaulatuslikest kahjustustest ja töötajate puudumistest.

Vaatamata sellele on analüütikud Toyota aktsia suhtes optimistlikud.

„Me oleme veendunud, et Toyota on hästi kaitstud ilmast ja maavärinast tekitatud kahju eest,” kirjutas S&P analüütik Efraim Levy täna avaldatud raportis, „ sellistel juhtudel tuleb vaadata üle hetke löökidest ning panustada Toyota taastumisesse.”

Sama usub Jim Cramer, kelle sõnul on vale oletada, et maavärin viib Jaapani majanduse täieliku langusesse.

„Vaadates tagasi lähiminevikku, näiteks seda mis toimus pärast orkaan Katrinat või pärast laastavaid torme Austraalias, on näha tugevat majanduskasvu,” teatas Cramer, „katastroofid sunnivad kindlustusi ja valitsust pumpama lisaraha majandusse ning see toob kaasa märkimisväärse majandusliku aktiivsuse.”

S&P analüütik säilitas Toyota aktsiale „hoia” soovituse.

Keskpäevaks on USA-s kaubeldav Toyota aktsia kukkunud -4,92 protsenti 81,45 dollarini. 


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. March 2011, 21:11
Otsi:

Ava täpsem otsing