Neivelt, Raasuke ja Rehe olid keelatud leppe sõlmimise ajal Läti Hansapanga nõukogus

Indrek Kald 22. märts 2011, 14:17

2002. aastal, mil Läti Hansapank sõlmis keelatud hinnakokkuleppe, kuulusid panga nõukogusse ka Indrek Neivelt, Erkki Raasuke ja Aivar Rehe.

Eelmisel nädalal teatas Läti konkurentsiamet, et trahvis 5,5 miljoni latiga kaardimaksete ja pangaautomaatide hinnakokkuleppes osalenud 22 panka. Suurima, 2,83 miljoni latise (4 mln eurot) trahvi sai varem Hansabanka nime kandnud Swedbank. Keelatud hinnakokkulepe kehtis pankade vahel 1. detsembrist 2002 kuni 7. jaanuarini 2011.

Indrek Neivelt töötas Hansapangas 1991-2005 erinevatel ametikohtadel, sellest viimased kuus aastat grupi peadirektori ja juhatuse esimehena. Alates 2005. aastast on ta Bank Saint Petersburg nõukogu esimees ning lisaks veel erinevate ettevõtete nõukogu liige.

Erkki Raasuke alustas Hansapangas tööd 1994. aastal intressiturgude osakonna juhatajana. Hiljem sai ta Swedbanki Balti panganduse juhiks, ning oli Eestis Swedbanki juhatuse esimees. Täna töötab ta Stockholmis Swedbanki finantsdirektorina.

Tänane Danske Banki Eesti filiaali juhataja Aivar Rehe oli sajandivahetusel Hansapanga grupi krediididirektor ja riskidirektor, hiljem Leedu Hansapanga riskijuht. Enne Danskesse tööle minemist töötas ta maksu- ja tolliameti juhina.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. March 2011, 14:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing