Läti pangaliit: panku on absurdne trahvida!

Anne Oja 19. märts 2011, 16:44

Tarbijate huvides läbipaistva ja kasuliku kaardimaksesüsteemi loonud 22 panka on absurdne 5,5 miljoni latise trahviga karistada, leidis Läti pangaliit.

"Toimiv arveldussüsteem on läbipaistev ja arusaadav, kõik pangad töötavad ühtsetel alustel ja see ei avalda klientide väljaminekuile mingit mõju," edastas uudisteagentuur LETA pangaliidu juhi Teodors Tverionsi sõnu. "Praeguse süsteemiga võidelda on lihtsalt absurdne, sest just see võimaldab kiirelt ülekandeid teha ja tänu sellele saavad tarbijad meie riigis kaardiga maksta."

"Sel ajal, kui maal kasvavad sularahakäibega seotud riskid, kui räägitakse varimajandusest, püütakse totralt lõhkuda toimivat ja mugavat sularahavaba maksesüsteemi," lisas Tverions. "Ei tasu ka unustada, et sularaha kasutamine läheb pea kaks korda rohkem maksma."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. March 2011, 19:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing