Bin Ladeni surmale järgnenud börsieufooria jääb lühikeseks

Katri Soe-Surén 02. mai 2011, 10:46

Uudis Osama Bin Ladeni surmast suurendas investorite riskivalmidust, kirjutab Handelsblatt. Aktsiad tõusid, nafta, kuld ja hõbe langesid, kuid see kõik on analüütikute sõnul lühiajaline nähtus.

Analüütikud ei usu, et Bin Ladeni surm võiks turgusid pikaajaliselt mõjutada. „Turud peaksid positiivselt reageerima ainult väga lühidalt – ja siis tuleb hirm, et esile tulevad uued liidrid,“ ütles Roger Tan agentuurist Sias Research Singapuris.

„On oodata USA tarbijate meeleolu paranemist, aga sellest tõenäoliselt ei piisa, et USA majanduse arengut tervikuna muuta. Ma ei usu, et võimalus USA väiksemast panusest Afganistanis USA avalikke finantse parandab,“ lisas Tetsu Aikawa, kapitaliturgude ekspert Shinsei pangas.

„See oli spontaanne reaktsioon, kuna osa geopoliitilistest riskidest on seotud al-Qaidaga,“ ütles tooraineturgude strateeg Jeremy Friesen Societe Generalest. Kuid terrorivõrgustik jääb endiselt ohuks. Samas on see kaotanud figuuri, kellega end identifitseerida ja see on positiivne, toonitas Friesen.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2011, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing