Tugevnenud dollar survestab naftat

Rait Rebane 30. mai 2011, 22:06

Toornafta futuurid näitasid nädala esimesel kauplemispäeval kerget langust. Musta kulla hinda survestas peamiste valuutade suhtes tugevnenud dollar.

Euroopa võlaprobleemide süvenemine on mõjunud negatiivselt eurole, mis dollari suhtes on esmaspäeva pärastlõunaks kukkunud võrreldes reedega 0,2236 protsenti 1,4279 dollarini. Tugevnenud dollari omakorda survestab naftat, mis on õhtuks hinnas kaotanud ligi 0,2 protsenti.

Saudi Araabia Prints Alwaleed bin Talal teatas eile CNN-ile, et nende hinnangul peaks nafta hinnavahemik olema 70 -80 dollarit, kuna nad ei soovi, et Lääne riigid hakkaksid enam panustama alternatiivenergia allikatesse.

Analüütikute hinnangul liigub lähitulevikus toornafta hind siiski ülespoole.

„Suur nõudlus ning OPEC-i riikide kasvavad kulutused aitavad lähitulevikus toornafta hinnal siiski tõusta,” teatas Barclay Capitali analüütik.

Mai alguses viimase 2,5 aasta kõrgeimale tasemele ehk 115 dollarini barreli kohta kerkinud nafta hind on esmaspäeva pärastlõunaks võrreldes reedese sulgemishinnaga kukkunud 0,21 protsenti 100,38 dollarini.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2011, 22:06
Otsi:

Ava täpsem otsing