Aivar Hundimägi • 31. mai 2011 kell 6:11

Ligi: See oli piinlik eksitus

Eelmisel nädalal kõrvaldas rahandusministeerium oma kodulehelt ühe dokumendi, mille avalikustamine oli rahandusminister Jürgen Ligi sõnul piinlik eksitus.

Rahandusministeerium võttis oma kodulehelt ära dokumendi, milles selgitati Euroopa stabiilsusmehhanismidega seonduvat. Seda otsust pidi eile riigikogus selgitama rahandusminister Jürgen Ligi.

Teema tõstatas riigikogu keskfraktsiooni liige Aadu Must. "Rahandusministeeriumi koduleheküljel oli mõnda aega, minu arvates üks üsna sisukas fail, mis kajastas finantsstabiilsuse fondi Euroopa stabiilsusmehhanismiga kaasnevaid ohte. Pärast seda, kui ajaleht Äripäev oli asja vastu tundnud ja seda teemat võimendanud, tahtsin uuesti vaadata seda informatsiooni ja ehmatusega avastasin, et enam ma sealt oma teadmislünkadele tuge ei leia. Fail oli kadunud ja see pani mind mõtlema, et miks ta ära kadus, kas muutusid ministeeriumi arvamus ja seisukohad või olen mina ainuke, kelle arvates see teema ei ole veel teps mitte ammendatud?," küsis Must.

Ligi sõnul oli dokumendi avalikustamise puhul tegemist näpuveaga, "See paber on tüüpiline töödokument, kus ei ole väga palju rõhku pandud näiteks sõnakasutusele ja ka kõrvalise silma poolt arusaadavusele. Ja nii juhtub, me kõrvaldasime ta lihtsalt sel põhjusel, et mitteametlik paber tekitab segadust rohkem. Jah, mulle tulevad isegi mõned sõnad, sellised kõnekeelsed kerglased väljendid, mida inimesed omavahel vahetasid mõtteid – need olid ühes failis koos ja mingil arusaamatul moel, rahandusministeerium paraku on väga koormatud, viimasel ajal sattus vale fail sisse koduleheküljele. Siin ei ole mingit varjamist, üldiselt selles sisus midagi häbeneda ei ole, küll aga vormist ja selgusest, selle poolest on kindlasti piinlik eksitus," vastas Ligi.

Hetkel kuum