Eestis on inimesi, kellel polegi tulusid

Eiki Nestor 17. juuni 2011, 00:00

Austatud kolleegid võimuliidust, ma avaldan teile väikese saladuse: Eestis on inimesi, kelle tulud on väga väikesed. Eestis on isegi inimesi, kel polegi tulusid ja nemad sellest 2015. aasta muudatusest küll mitte midagi ei võida. Nemad on kindlad kaotajad. Ma kardan, et isegi need, kes teenivad keskmist tulu ja ka need, kes teenivad üle keskmise tulu, kaotavad kokkuvõttes rohkem. 70 miljonit eurot on päris suur raha, see on näiteks lastetoetuste peaaegu kahekordistamise raha või kolme aasta lasteaedade programmi raha. See ongi peamine põhjus, miks meie fraktsioon hääletab selle eelnõu vastu.

Teine teema, millest tahan rääkida, on optimistlikum. Juba 11 aastat on tegeletud ühe ja sama paragrahvi parandamisega, meie oleme pakkunud seda kümme korda, hiljem on idee tasemekoolituse erisoodustusmaksu alt väljatoomisest jõudnud teiste erakondade valimislubadustesse. Ma tervitan sellist tervet mõistust, mis laenab kolleegide häid ideid, kui ta neid õigeks peab, aga see sõnastus, mis me siin praegu hääletame, läheb minu meelest siiski katseajale. Ja eks elu näitab, kas aastatepikkused debatid ja sõnade ümber tõstmised, mida rahandusministriga on tulnud kümne aasta jooksul pidada, näitavad, kummal siis õigus on.

Nii et veel kord: uskuge mind, kõik inimesed ei võida tulumaksulangetusest - seda väita ei ole võimalik. Ja teiseks, selline ilus poliitloengu retoorika maksukoormusest ja majandusarengust millegipärast ei kipu tegelikus elus kehtima. Jätke see ükskord endale meelde !

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing