Prantsusmaa pangad nõus Kreekat aitama

Katri Soe-Surén 27. juuni 2011, 12:14

Prantsusmaa valitsus ja pangad on jõudnud kokkuleppele pankade osaluses Kreeka abistamises, vahendab Reuters.

Plaan on selline, et pangad annaksid 70 protsenti rahast, mille nad praeguste Kreeka võlakirjatähtaegade lõppemisel tagasi saavad, Kreekale uuesti kasutada. Pool sellest summast voolaks uutesse võlakirjadesse, nüüd aga juba tähtajaga 30 aastat senise 5 aasta asemel. Intressid oleksid sama kõrged kui need, mida kreeka maksab abilaenu eest Euroopa Liidule ja IMF-ile. Lisaks saaksid investorid boonuse juhul kui Kreeka majandus tugevalt kasvab. 20 protsenti tagasisaadud vahenditest suunataks spetsiaalsesse fondi, mis koosneks kõrgekvaliteedilistest väärtpaberitest ja mille intressid kuuluksid maksmisele alles kehtivusaja lõppemisel.

Ka Saksamaa näeks meelsasti, et Kreeka abipaketis osaleksid vabatahtlikkuse alusel pangad ja kindlustusfirmad, kuid erinevalt Prantsusmaast ei soovi Saksamaa pakkuda neile boonuseid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. June 2011, 12:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing