Alyona Stadnik • 6. juuli 2011 kell 9:37

Vaata: millise riigi majandus on täiesti tuksis?

Maailma halvimas seisus majandusega riik on sel aastal Madagaskar, kirjutab Forbes.

Forbesi hinnangul on Madagaskari SKT elaniku kohta vaid 387 dollarit ja inflatsioon 8,5%. Lisaks on saareelanike põhitoidu riisi hind viimase kahe aastaga tõusnud kaks korda. Mullu oli Madagaskar majandusluuserite edetabelis alles 10. kohal.

Selle aasta uued tulijad on Armeenia ning Ukraina.

2. kohale kerkinud Armeenia kohta nendib Forbes, et riik ei suuda kriisist kuidagi toibuda. Armeenia SKP kahanes 2009. aastal 15% ning inflatsioon ulatub 7%-ni. SKT on elaniku kohta alla 3000 dollari ehk kõigest kolmandik naaberriigi Türgi omast.

3. koha saavutanud Guineale järgnevad Ukraina ja Jamaica.  

Ukraina SKT olevat samal tasemel Serbia ja Bulgaaria omaga, kuid samas on inflatsioon ligi 10%. Forbesi hinnangul pärsivad Ukraina arengut korruptsioon ning halb riigijuhtimine ja kohtusüsteem.

Forbesi edetabel põhineb muuhulgas SKT kasvu statistikal, kolme aasta inflatsioonil, IMFi prognoosil aastaks 2012 ning riigi kaubavahetusbilansil. Võrreldes mullusega on edetabel tublisti muutunud, sest siis moodustasid esikolmiku Zimbabwe, Kongo ja Guinea.

Halva majandusolukorraga riikide esikümme:

1. Madagaskar2. Armeenia3. Guinea4. Ukraina5. Jamaica6. Venetsueela7. Kõrgõzstan8. Svaasimaa9. Nicaragua10. Iraan

Hetkel kuum