Sirje Rank • 31. juuli 2011 kell 11:23

Rootsi majandus kasvab jõudsalt

Rootsi statistikaameti esialgsel hinnangul kasvas Rootsi majandus teises kvartalis aasta baasil 5,3% ja eelnenud kvartaliga võrreldes 1%.

Kasvunumber on tugev, kuid Rootsi rahandusminister Anders Borg juhib tähelepanu, et eratarbimine kasvas vaid veidi üle 2%, mis viitab sellele, et tarbijad on jätkuvalt ettevaatlikud.

„Loomulikult on Rootsi tugev majanduskasv tervitatav, kuid see ei muuda üldpilti, mille järgi väliskeskkonnast ohustavad meid tõsised riskid, mis on valdavalt seotud murega riikide võlakoorma pärast. See puudutab muidugi Lõuna-Euroopat ent samuti vastutustundetut poliitilist mängu USAs riigi võlalimiidi ümber,“ ütles Borg agentuurile TT.

Läinud aasta sama perioodiga võrreldes kasvas Rootsi kaupade eksport teises kvartalis 9,1% ja teenuste eksport 4,8%, kaupade import kasvas 6,3% ja teenuste import 4,5%. Investeeringud kasvasid 8,1% ning eratarbimine 2,3%, vahendas Dagens Industri.

Hetkel kuum