• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maamaksu vabastus säilitab kodusid

  Rainer Osanik kirjutas teisipäevases Äripäevas, et maamaksu kaotamine ei pane kedagi maja ostma, küll aga diskrimineerib selle kaotamine tema hinnangul maksumaksjaid, suurendab ebavõrdsust ja tõstab teisi makse. Säärane jutt on väär.
  Samamoodi võiks vastu küsida, kas Eesti riik diskrimineerib lasteta inimesi, kuna neile ei maksta lastetoetust? Maamaks puudutab suurt osa Eesti elanikest, kuna ligi 90% inimestest elab enda kodus. Oleme koduomanike ühiskond ja kodu maksustamine, olgu see eramaja või korter, ei ole õigustatud.
  Samuti ei saa nõustuda, nagu tõstaks maamaksu kaotamine teisi makse, kohalike teenuste hindu ja suurendaks ebavõrdsust. Valitsus lubas, et kohalike omavalitsuste tulubaas maamaksu kaotamisel ei vähene. Maamaksust saamata jäänud tulu kompenseerib riik. Seega, miks peaksid kohalikud omavalitsused tõstma kohalike teenuste hinda? Vastav mehhanism töötatakse välja lähimal ajal ja 2013. aastast toimib see ka praktikas.
  Ühes asjas on aga härra Osanikul ilmselt õigus. Pelgalt kodualuse maamaksu kaotamine ei pane ilmselt kedagi endale maja ostma. Vastupidi: maamaksu kaotamisega anname paljudele inimestele võimaluse jääda enda soetatud kodu omanikuks ka tulevikus.
  Kõrge maamaks on vastuolus maksuõiguse ühe põhiprintsiibiga, mille kohaselt ei tohi omandimaks sundida omandist loobuma. Põhimõtet on paljudes piirkondades rikutud ja löögi alla on sattunud just põlisasumite elanikud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.