• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Advokaat: Soome raha usaldus Eesti vastu on kasvanud

  Soomlased kolivad Eestisse nii investeerimisühinguid kui ka tootmisettevõtteid, ütles Advokaadibüroo Borenius vanempartner Sten Luiga.

  Advokaadi sõnul pole kolimise taga üksnes maksud, vaid eelkõige usalduse kasv euro kasutusele võtnud ning eelarvega tasakaalus oleva riigi vastu, kus on lihtne asutada äriühinguid ning neid hallata.
  Kommenteerib Sten Luiga.
  Kindlasti mõjutab lähinaabrite maksutõus kapitali ümberpaiknemist, kuigi protsess ei ole ainult selle teguriga määratletav. Firma loomine teise riiki ja kapitali siirdamine eeldab läbimõeldud otsuseid ja usalduse kasvu võimaliku uue asukoha suhtes. Soomlaste valmidus siduda ennast Eesti majandusega kasvab pidevalt. Võib tõesti täheldada, et Eesti osaühingute prestiiž ja kasutegur on meie lähinaabrite hulgas tõusnud. Palju on aidanud kaasa euro kasutuselevõtt, stabiilne maksukeskkond, riigi prestiiži tõus tänu OCDE liikmelisusele ja tasakaalus eelarvepoliitika. Hästiarenenud internetipangandus, pädev konsultatsioonisektor ja Põhjamaadele iseloomulik ärikultuur on toestavateks teguriteks. Kuna Eesti äriühingut on mugav luua ning hallata ja meie maksukeskkond üldjoontes kapitalisõbralik, on aasta algusest alates suurenenud just n-ö investeerimisühingute ülekolimisega seonduva konsultatsiooni ja nõustamise maht. Kui varasemalt oli Soome suunaline nõustamine seotud eelkõige väikse ja keskmise suurusega tootmisettevõtete või investeerimisfondidega, siis praegu on lisandumas just kapitalipaigutamisega tegelevate eraisikute ring, kelle teadmised Eesti maksusüsteemi eelistest on keskmisest kõrgemad. 
  Autor: Kadrin Karner, Anne Oja
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.