Anne Oja • 15. november 2011 kell 11:10

Soome ettevõtete arv kasvab Eestis tasapisi

Eestis tegutsevate Soome ettevõtete arv kasvab aeglasemalt, kui põhjanaabrite meedia hädakisast järeldada võiks, selgub statistikast.

Soome firmade Eestisse kolimise statistikat küll pole, kuid selle aasta esimese kümne kuuga registreeriti siin vaid 447 soomlaste osalusega äriühingut. Eelmisel aasta sama perioodi jooksul oli selliseid firmasid 458, vastas justiitsministeerium Äripäeva järelpärimisele.

7. septembri seisuga oli Eesti äriregistris 1473 soome isikukoodiga eraisikust osanikku ja aktsionäri ning 4616 soome osalusega aktsiaseltsi ja osaühingut, millest 295 olid asutatud selle aasta esimese 8 kuuga.

Septembri alguses kirjutas Kauppalehti, et Eestis on juba kanda kinnitanud 16 000 Soome firmat, kes võivad hakata massiliselt kapitali üle tooma. Kust sellised numbrid pärit on, pole selgunud. Äripäev pole Eestist massilisele Soome firmade tekkele kinnitust leidnud.

 

Hetkel kuum