Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina petturinvestorilt võeti 39 mln dollarit

  Isegi juba enne Hiina aktsiaturu peadpööritavat tõusu oli Wang Jianzhong tuntud kui Hiina aktsiajumal, kuna tema aktsiasoovitused olid täpsed. Nüüd istub ta vangis.

  Turu tipus mõjutas ta turgu, kuna kirjutas oma firma Beijing Shoufang Investment Consulting nimel soovitusi, mida avaldasid tosinkond mõjukat ajalehte ja veebilehte, viidates sageli tema soovitusele kui ainsale põhjusele, miks aktsiat osta.
  2006. aasta lõpus oli üldteada, mistahes aktsiat ta ka ei soovitaks, on see järgmise kauplemispäeva suurimate tõusjate seas Shanghai ja Shenzheni aktsiaturgudel. Wang teadis seda ja kasutas ära.
  2007. aasta jaanuarist 2008. aasta maini ostis ta 38 ettevõtte aktsiaid, kirjutas nendest analüüsid ning müüs aktsiad maha, kui soovituse peale olid aktsiad tõusnud. See oli kasulik skeem. 55 tehinguga teenis ta tururegulaatori andmetel tol ajal 125 miljonit jüaani ehk 19,5 miljonit dollarit.
  Temast sai esimene Hiinas süüdi mõistetud aktsiamanipulaator. Augustis asus ta kandma seitsmeaastast vanglakaristust ning ta pidi maksma 125 miljoni jüaanist trahvi lisaks sama suurele illegaalselt teenitud varade konfiskeerimisele.
  Lääne meedia peaaegu ei märganudki, et Wang on tuntud kui esimene "must suu" – mis on hiina väljend kommentaatori kohta, kes manipuleerib turgu üles rääkides aktsiate hindu, mida nad omavad.
  Hiinas ei ole ka haruldane praktika, kus fondijuhid kasutavad enda teada olevat infot fondi poole aktsiate ostu kohta ning enne ostavad omale kontole samu väärtpabereid.
  Fondijuhte, kes kasutavad isiklike kontosid enne fondi poolt ostutehingu andmist endale aktsiate ostmiseks, nimetatakse rottideks ja front runningut rotikauplemiseks.
  Rotid on fondijuhid, kes ostavad väärtpabereid enda kontole enne suurt fondi poolt antavat tehingukorraldust, lootes teenida aktsia tõusult, mille põhjustab fondi suurem tehingukorraldus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.