• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksamaa viivitab EFSFi võimendamisega

  Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble ei soovi enne euroala päästefondi EFSFi järgmisi samme arutada, kui viimased kolm riiki on fondi heaks kiitnud.

  Paindlikkuse suurendamise all mõeldakse küsimust, kuidas suurendada fondi löögijõudu nii, et liikmesriigid ei peaks enam rohkem juba lubatud garantiisid suurendama, vältides seejuures uut ratifitseerimisringi euroala parlamentides.
  „Spekuleerida pole mõtet,” ütles Schäuble esmaspäeval Luksemburgis alanud Euroopa rahandusministrite kohtumisel, lisades, et Saksamaa ootab fondi võimendamisega, kuni kõik euroala parlamendid on muudatused kinnitanud.
  Nii Schäuble kui ka Luksemburgi rahandusminister Luc Frieden keeldusid arutamast EFSF-i löögivõime suurendamist läbi laenukapitali kaasamise, vaatamata sellele, et veidi varem oli Euroopa Liidu majandus- ja rahandusvolinik Olli Rehn teatanud, et ministritel on kavas see täna arutlusele võtta.
  Neliteist eurotsooni riiki on EFSF-i uued volitused heaks kiitnud. Otsustama peavad veel Malta, Slovakkia ja Holland. Enim kardetakse hetkel Slovakkia otsust, sest riigi  peaminister Iveta Radicova seisab silmitsi koalitsioonis olevate euroskeptikute grupiga. Slovakkia hääletus toimub 17. oktoobril. 
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.