Indrek Kald • 17. oktoober 2011 kell 12:31

Pohlak: mustale turule jõudvate piletite hulk pole suur

Eesti-Iirimaa vutimängu mustale turule jõudvate piletite hulk ei ole väga suur, ütles Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

Piletimüük Eesti-Iirimaa play-off-kohtumisele – mis toimub 11. novembril kell 21:45 Tallinnas A. Le Coq Arenal – algas täna kell 10. Piletilevi süsteemi kaudu müüdi 25 minuti jooksul ligi 3500 pääset. Eelnevalt olid fänniühendused ja jalgpalliklubid broneerinud 4500 piletit, lisaks Iirimaa Jalgpalli Liit 1400 pääset.

Täna osteti interneti vahendusel üle 2000 ja Piletilevi müügipunktide vahendusel 1222 piletit. Interneti kaudu ei olnud pääsmeid võimalik soetada välismaalt, lisaks oli Piletilevi süsteemil ühekordne müügipiirang neljale piletile. Jalgpalliliit kontrollib saabunud teateid juhtumite kohta, nagu oleks üks inimene ostnud korraga oluliselt rohkem pileteid. 

"Arvestades et selline suuremahulisem piletispekulatsioon võis toimuda vaid Piletilevi müügipunktidest otsetud piletitega, mida oli kokku 1222, siis väidame, et nn mustale turule jõudvate piletite hulk ei ole siiski väga suur ja jalgpalliliit on endiselt seda meelt, et madal pileti hind ei olnud mitte ainult õiglane, vaid ka õige otsus," lausus Pohlak.

Tema sõnul oli tavapäraselt esmalt võimalus pääsmeid broneerida fänniühendustel ja jalgpalliklubidel. "Ühelt poolt selleks, et inimesed, kes püsivalt koondist toetavad, ei jääks sellest kohtumisest ilma ja teiselt poolt selleks, et vähendada musta turu tekkimise mahtu," märkis Pohlak.

Vastavalt jalgpallivõistluste ja muude spordiürituste pealtvaatajate vägivalda ja muid korrarikkumisi käsitlevale Euroopa konventsioonile ning UEFA ohutuse ja turvalisuse juhendile ei aktsepteeri mängu korraldaja, Eesti Jalgpalli Liit, piletitega kauplemist.

Eesti-Iirimaa kohtumise piletite müümise ainuõigus on Eesti vutiliidul. "Pääse on Eesti Jalgpalli Liidu omand ning kui selle ostnud inimene rikub reegleid, sh müüb pileti kallimalt edasi, siis on meil õigus see pilet tunnistada kehtetuks, mis praktikas tähendab seda, et kui Iirimaa fännid sisenevad staadionile nendele mitte ette nähtud sektorisse, siis on meil õigus nad sealt kõrvaldada, mida me ka teeme," märkis jalgpalli liidu peasekretär Tõnu Sirel.

Hetkel kuum