Katre Pilvinski • 27. oktoober 2011 kell 9:10

Daimleri kasum langes kahe aasta jooksul esimest korda

Saksa autotootja Daimler AG teatas alates 2009. aastast esimest korda kasumilangusest müügikasvu aeglustumise tõttu.

Daimleri intressi- ja maksueelne kasum kukkus kolmandas kvartalis 19%, 1,97 miljardi euroni aasta varasemalt 2,42 miljardilt eurolt, vahendas Bloomberg. Numbrid ei täitnud Bloombergi küsitletud 18 analüütiku ootusi, mis oli 2,19 miljardit eurot.

Daimleri Mercedes-Benz  jäi selle aasta müügis alla Volkswagen AG Audile. Tulud langesid kolmandas kvartalis esmakordselt pärast 2009. aastat.

"Daimlerit mõjutab Mercedese tootetsükkel, kuid samuti kõrgemad tooraine ja välisvaluuta kulud," sõnas Frankfurdis asuva Commerzbanki analüütik Daniel Schwarz.. Analüütik soovitas firma aktsiat enne tulemuste avaldamist osta.

Hetkel kuum