• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Cameron: euroala tõehetk on lähenemas

  Itaalia on selge oht kogu euroalale, ütles eurot mitte kasutava Suurbritannia peaminister David Cameron. 

  „See, mis Itaalias praegu toimub, on hoiatus kõikidele riikidele ja valitsustele, kellel puudub tõsiseltvõetav plaan enda võlakoorma või defitsiidi vähendamiseks. On vaja selget plaani ning plaani peab järgima,” ütles Cameron.
  „Itaalia on euroala suuruselt 3. riik. Selle praegune olukord on olemasolev oht kogu eurotsoonile ning tõehetk on lähenemas,” ütles ta. „Kui euroala liidrid tahavad ühisraha päästa, peavad riikide valitsused ja institutsioonid kohe ja praegu tegutsema. Mida kauem nad ootavad, seda suurem oht.”
  Cameron ütles, et praegune kriis on sundinud Suurbritannia valitsust valmistuma võimalikuks euroala lagunemiseks.
  „Praegu on ohtlik aeg kogu globaalsele majandusele. Finantsturud on väga kõikuvad. Eurotsoon on kriisis ning meie huvides ei ole euroala lagunemine või mõne riigi lahkumine sealt,” ütles Cameron. „Me peame kandma hoolt Suurbritannia majanduse eest, juhtima selle tormidest läbi. See tähendab – valmistuda kõikideks juhtumiteks.”
  Cameroni kommentaarid tulid pärast raporteid, et Saksamaa ja Prantsusmaa on alustanud kõnelusi euroala lagunemise osas. On arusaadav, et suurimate euroala riikide juhid arutavad võimalikku plaani mõne riigi lahkumisest euroalast, võimaldades ülejäänud liikmesriikidel liikuda suurema eelarve koordineerimise poole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.