• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti ja Soome ärielu põimuvad üha enam

  Eesti ja Soome majandus ning ärielu põimuvad järjest enam ühte, hoolimata sellest, kas on oodata häid või halbu aegu.

  Lõuna-Euroopast alanud võlakriis ähvardab laieneda põhja poole ning seetõttu pole musterriigiks peetud Soome tulevik pole analüütikute sõnul sugugi pilvitu ning meid mõjutab see kasvõi seetõttu, et Eesti majandus on põhjanaabrite omaga tugevas seoses, vahendas "Aktuaalne kaamera".
  Ekspertide kinnitusel ei kao Soomes vajadus Eesti töökäte järele kuhugi, sest rahvastiku vananemine on Soomes iseäranis kiire ning paljusid mustemaid või raskemaid töid ka ei taha soomlased ise teha.
  Samal ajal aga liigub ka Eesti ettevõtjaid Soome, kasvõi sealse rikkama turu pärast, aga ka saamaks jalga maailmaturu ukse vahele, sest innovaatilist mõtlemist on Soome riik ikka toetanud.
  Soomes tegutsevad Eesti ärimehed, diplomaadid ja spetsialistid, samuti Soome enda eksperdid usuvad asju liikuvat ühtse tööturu ja majandusruumi tekkimise poole. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.