Raiffeiseni kasum vähenes 58%

Romet Kreek 24. november 2011, 10:33

Ida-Euroopa suuruselt kolmanda panga Raiffeisen Bank Internationali kolmanda kvartali puhaskasum kahanes aastaga 58 protsenti, vahendab Bloomberg.

Pank teatas, et keskpika perioodi omakapitali tootluse tulumaksueelne eesmärk on nüüd 15 protsenti võrreldes varasema 15-20protsendise eesmärgiga.

Panka puhaskasumiks kujunes 130 miljonit eurot võrreldes mulluse 311 miljoni euroga. Pank pani viis korda mullusest rohkem raha kõrvale Ungari halbade laenude katteks. Panga tulemus ületas analüütikute ootust, kes kartsid kasumi kukkumist 99 miljonile eurole.

Ungari surub pankadele peale Šveitsi frangis välja antud eluasemelaenude kahjude sissevõtmist, et kergendada laenuvõtjate põlve. Panga konkurent Erste Group Bank, mis on Ida-Euroopa suuruselt teine pank, pani Ungari võlgade katteks kõrvale 450 miljonit eurot.

Raiffeisen teatas, et nad töötavad 79 protsendi aktsiate omaniku Raiffeisen Zentralbank Österreichinga, et vastata Euroopa pangandusjärelevalve nõuetele ja vähendada kapitalipuudujääki, mis kasvas kolmandas kvartalis 2,5 miljardile eurole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 10:33
Otsi:

Ava täpsem otsing