• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raiffeiseni kasum vähenes 58%

  Ida-Euroopa suuruselt kolmanda panga Raiffeisen Bank Internationali kolmanda kvartali puhaskasum kahanes aastaga 58 protsenti, vahendab Bloomberg.

  Pank teatas, et keskpika perioodi omakapitali tootluse tulumaksueelne eesmärk on nüüd 15 protsenti võrreldes varasema 15-20protsendise eesmärgiga.
  Panka puhaskasumiks kujunes 130 miljonit eurot võrreldes mulluse 311 miljoni euroga. Pank pani viis korda mullusest rohkem raha kõrvale Ungari halbade laenude katteks. Panga tulemus ületas analüütikute ootust, kes kartsid kasumi kukkumist 99 miljonile eurole.
  Ungari surub pankadele peale Šveitsi frangis välja antud eluasemelaenude kahjude sissevõtmist, et kergendada laenuvõtjate põlve. Panga konkurent Erste Group Bank, mis on Ida-Euroopa suuruselt teine pank, pani Ungari võlgade katteks kõrvale 450 miljonit eurot.
  Raiffeisen teatas, et nad töötavad 79 protsendi aktsiate omaniku Raiffeisen Zentralbank Österreichinga, et vastata Euroopa pangandusjärelevalve nõuetele ja vähendada kapitalipuudujääki, mis kasvas kolmandas kvartalis 2,5 miljardile eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.