30. november 2011 kell 17:30

Buffett suurendab investeeringuid meediasse

Miljardär Warren Buffetti firma Berkshire Hathaway suurendab meedia osakaalu oma investeerimisportfellis, võttes enda valdusse Omaha World-Heraldi, mis annab välja ka miljardäri kodulinna ajalehte, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Kuigi ostu täpseid üksikasju pole avalikustatud, omandab Berkshire Hathaway ettevõttes piisavalt aktsiaid, et saada enamusosanikuks. Omaha World-Herald annab Nebraska osariigis ja Edela-Iowas välja kuut päevalehte ja mitmeid nädalalehti.

Ost on tähelepanuväärne, sest varasemalt on miljardär avaldanud kahtlust ajalehetööstusse investeerimise kasumlikkuses, öeldes, et ajalehed omavad „potentsiaali lõpututeks kahjumiteks” ja et ta ei ostaks ühtki neist, ükskõik kui madalal aktsiahind ka poleks.

Hiljutises teates ütles Buffett aga, et World-Herald on võimeline genereerima kindlat kasumit ja see on üks Ühendriikide paremini juhitud meediaväljaandjaid.

Berkshire Hathaway on ka Washington Posti suurim aktsionär ning omab lisaks sellele veel New Yorgi Buffalo Newsi.

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum