• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome eksport keeras järsku langusesse

  Soome tolli esialgsete andmete järgi oli oktoobris eksport 1,5 miljardi euro võrra väiksem kui aasta tagasi, kokku eksporditi 4,4 miljardi euro eest kaupu, kirjutab Helsingin Sanomat.

  Viimati oli ekspordinumber eelmise aasta omast väiksem eelmise aasta augustis.
  Ekspordi languse numbri põhjus peitub suuresti selles, et eelmise aasta oktoobrisse langes miljardi euro suuruse kruiisilaeva tellijale üleandmine, mis andis üksi mullusesse ekspordinumbrisse miljard eurot. Aga ka sellest hoolimata jäi eksport eelmiste kuudega võrreldes väheseks. Rohkem kahanes laevade, raua ja terase ning elektroonikakaupade eksport. Ka masinate ja seadmete, paberi, naftatoodete ja keemiatoodete väljavedu vähenes. Kasvas toidukauba, värviliste metallide ja plasttoodete eksport.
  Kõikide suuremate ekspordiriikidega kaubavahetus kas vähenes või jäi parimal juhul samaks, eksport kasvas näiteks Kanadasse, Šveitsi ja Brasiiliasse.
  Import kasvas seevastu 6 protsenti ja ulatus 5 miljardi euroni.
  Import kasvas USAst ja Norrast ning kahanes Venemaalt ja Hollandist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.