Indrek Kald • 11. detsember 2011 kell 17:01

Seat loobub Audi A4 kopeerimisest

Seat teatas, et oma järgmise põlvkonna Exeo juures loobutakse Audi A4 kopeerimisest ning uus Exeo saab uue kere ning VW-Audi kontserni moodsaima tehnika, kirjutab Whatcar.

Uue Exeo aluseks on sügisel Frankfurdi autonäitusel esitletud kontseptsioonimudel IBL, mille disaini järgi hakkavad tulevikus joonduma kõik Seati mudelid. Auto ehitatakse VW grupi moodulplatvormile MQB, ta saab kaks uut põikiasetusega jõuallikat, seitsmeastmelise DSG-käigukasti (mida eelmisel Exeol ei olnud) ning isegi valmisoleku paigaldada autole hübriidjõuallikas.

Exeo esimest ehk praegust mudeliseeriat esitleti kolm ja pool aastat tagasi Genfis ning ta baseerub eelmise põlvkonna Audi A4-l . Audi vanade koosteliinide Hispaaniasse viimisega lootis VW pikendada toote eluiga ning aidata samal ajal kaasa Seati kvaliteedile, kuid paraku ei võtnud turg seda "mutanti" sugugi nii hästi hästi omaks, kui loodeti.

Millal uus Exeo turule jõuab, pole Seat veel täpselt öelnud, kuid see võib juhtuda juba tuleval kevadel Genfi autonäitusel.

Hetkel kuum