• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raport: USA merevägi ei luba Iraanil Hormuzi väina sulgeda

  Bahreinis asuv USA mereväe Viies laevastik ütles täna, et ei luba Iraanil häirida naftavedu läbi Hormuzi väina, kirjutab Reuters.

  „Kaupade ja teenuste vaba liikumine läbi Hormuzi väina on olulise tähtsusega kogu piirkonnale ning globaalsele majandusele,” ütles laevastiku esindaja. „Igaüks, kes ähvardab häirida meresõiduvabadust rahvusvahelises väinas, jääb selgelt välja rahvaste ühendusest, ühtegi häiret ei sallita.”
  Iraani ametnikud on korduvalt öelnud, et nad sulgevad Hormuzi väina naftaliikluse kui USA ja lääneliitlased kehtestavad Iraani naftatööstusele sanktsioone.
   „Kui nad (lääs) kehtestavad Iraani naftaekspordile sanktsioone, siis ei tule Hormuzi väinalt ühtegi piiska naftat,” ütles Mohammad Reza Rahimi, teatab IRNA.
  2009. aastal tuli ligikaudu kolmandik kõigist meritsi veetavast naftast läbi Hormuzi väina, teatab USA energiaagentuur. Hormuzi väina patrullivad praegu USA sõjalaevad, et kindlustada naftatarnete ohutu vedu, vahendab CNBC
  Pinged Iraani tuumaprogrammi pärast on süvenenud pärast 8. novembrit kui Rahvusvaheline Aatomienergia Agentuur teatas, et Teheran on valmistamas tuumarelva. Iraan on aga väite täielikult ümber lükanud, öeldes, et kasutab tuumaenergiat rahumeelseteks eesmärkideks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.