Rainer Saad • 12. jaanuar 2012 kell 9:33

Analüütikud: euro jätkab langust dollari vastu

ING analüütikute hinnangul jätkab euro dollari vastu langust ka siis, kui euroliidu liidrid ja Euroopa Keskpanga ametnikud jõuavad kokkuleppele võlakriisi lahenduste osas.

Analüütikute hinnangul langeb euro dollari vastu tasemele 1,20 ning jätkab kukkumist kuni pariteedini, kui üks riik peaks euroalast lahkuma. Euro on alates novembrist olnud langustrendis, kuid esimest korda mainiti ametlikult, et Kreeka võib euroalast lahkuda, vahendab CNBC.

"Sõltumata sellest, kas poliitikud ning Euroopa Keskpank jõuavad kokkuleppele riigivõla kriisi suhtes või mitte, siis me näeme euro kursi nõrgenemist," kirjutasid analüütikud. "Euroala krediidikriis on reaalsus ning see nõuab leebemaid monetaarseid tingimusi, nõrgemat eurot."

Jaapani investeerimispanga Nomura küsitlusest selgus see nädal, et enamus investoreid panustavad euro kursi nõrgenemisele.

INGi analüütikute hinnangul saab käesoleva aasta esimene pool olema problemaatiline ning euro jätkab teiste valuutade vastu langemist. USA dollar aga tugevneb.

"Praegu on euro kursi langusele panustajate arv rekordiline," kinnitas ING. "Kuid selleks, et kurss veel langeks, on vaja teistsuguse profiiliga turuosalisi kui praegu. Me ootame, et korporatsioonid, institutsionaalsed investorid ning valuutareservide haldurid selle aasta esimeses pooles vähendavad enda euro positsioone."

Hetkel kuum