13. aprill 2012 kell 14:11

Kapo: Kõlvartile tähelepanu juhtimine oli vajalik

Kaitsepolitseiameti büroojuht Martin Arpo rõhutas päev pärast ameti aastaraamatu avaldamist, et Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti tegevuse tagamaade avamine avalikkusele oli vajalik, kirjutas ERR.

Kaitsepolitsei aastaraamatus märgiti nimelt, et Kõlvarti tegevus venekeelse koolihariduse kaitsmisel käib ühte jalga Venemaa kaasmaalaste poliitikaga.

Samas vastas Arpo Vikerraadio saates küsimusele, kas kapol on ka konkreetseid fakte, kuidas Tallinna abilinnapea ja vene diplomaadi suhtlus haridus- ja keelepoliitikat mõjutab, et kaitsepolitsei ei kahtlusta Kõlvartit mitte milleski.

"Me ei tee talle ka etteheiteid. Me vaid kirjeldame teatud tegevusi, mis ei ole kuriteod ega õigusrikkumised, aga mida meie arvates võiks avalikkus teada, sest seni pole tagamaid avatud," põhjendas Arpo.

Autor: 1706-aripaev

Hetkel kuum