Silvia Kruusmaa • 4. juuli 2012 kell 12:41

Enim potentsiaali nähakse arvuti- ja tehnikaerialades

TNS Emori juunis valminud ülikoolide maineuuringu põhjal soovitavad eesti elanikud kõige enam minna õppima arvuti- ja tehnikaerialasid. Tegemist on uuringu järgi kõige mainekamate erialadega.

Populaarsust tehnoloogiaerialade vastu kinnitab ka TTÜ selleaastane vastuvõtt, kus esimesel nädalal on esitatud 1300 avaldust rohkem, kui eelmisel aastal samal perioodil.

TNS Emor uuris erialade ja õppesuundade mainet 1008 inimese hulgas vanuses 15–74-aastat.

Eesti ülikoolilõpetajate sissetulekute edetabelit juhivad praegu Tallinna Tehnikaülikooli vilistlased, kellest rohkem kui pooled (54%) teenivad üle tuhande euro kuus. Samuti on TTÜ lõpetajate tööhõive 98%.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööjõuturu prognoosis aastani 2018 nähakse kiireimat tööhõivekasvu info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, energeetika ja tootmise valdkondades. Ainuüksi Eesti IT-sektoris on vaja praegu täiendavalt 1000 spetsialisti. Energeetikas leiab järgneva kaheksa aasta jooksul perspektiivse ja tasuva töö ligi 1700 kõrgharidusega professionaali.

Hetkel kuum