Helery Liivik • 17 august 2012

TOP100 võitja PKC kasvab jõudsalt

Äripäeva TOP100 viimane võitja PKC Eesti näitas tugevat kasvu ka eelmisel majandusaastal, kasvatades käivet enam kui veerandi võrra.

PKC Eesti käive oli 2011. aastal 159,6 miljonit eurot ning puhaskasum 24,9 miljonit eurot. Võrreldes eelmise aastaga kasvas käive 27,1% ning puhaskasum 60%. „Usun, et meie edu taga on eelkõige pühendunud ja professionaalsed töötajad,“ ütles PKC Eesti juhatuse esimees Ivo Volkov.

PKC Eesti kuulub PKC kontserni ning kuna tegemist on börsiettevõttega, ei saanud Volkov prognoosida, mida toob käesolev aasta PKC Eestile. „Lühidalt võin öelda, et PKC Group  Oyj ootab 2012. aastal käibe ja tegevuskasumi kasvu,“ kommenteeris Volkov. Ettevõtte majandusaasta aruande järgi on tellimuste mahud tõusnud ka 2012. aasta alguses, mis näitab, et ka sel aastal võib oodata häid tulemusi.

PKC Eesti majandusaasta aruande kohaselt plaanivad nad sel aastal tootlikkust tõsta ning muuta tööd efektiivsemaks. Volkovi sõnul planeeritakse jooksvaid investeeringuid seadmetesse, kuid põhiline tootlikkuse kasv peaks tulema targemast töötamisest. „PKC ei plaani Eestis lähiajal massilist töötajate värbamist. Usun, et targema töökorraldusega on võimalik ka olemasolevate ressurssidega tootmismahte kasvatada,“ ütles Volkov.

PKC Eesti AS pakub juhtmeköidiste ja ühenduskaablite projekteerimis- ja lepingulise tootmise teenuseid. Nende põhitegevus on suunatud peamiselt tarbesõidukite-, telekommunikatsiooni- ja elektroonikatööstusele. PKC-l on Eestis tehased Keilas ja Haapsalus, mis pakuvad tööd ligi 1000 inimesele.

Hetkel kuum