Rainer Saad • 26. september 2012 kell 20:32

USA börsid miinuses

USA aktsiaturud lõpetasid kauplemispäeva miinuses ning S&P 500 langes viiendat päeva järjest seoses muredest eurotsooni võlakriisi pärast.

Dow Jones: 13414    -44    -0,32%Nasdaq: 3094 -24   -0,76%S&P 500: 1433    -9    -0,60%

Dow Jonesi suurimad langejad olid American Express: -1,7% ja Bank of America: -1,2%. Hewlett-Packardi aktsia, mis päeva alguses langes 8 aasta madalaimale tasemele, lõpetas 2,4% üleval. Nasdaq 100 indeksi suurim tõusja oli Research in Motion +6%, suurim langeja Netapp -4,2%. Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut, tõusis 17 lähedale.

Hispaanias ja Kreekas jätkuvad  vägivaldset protestid kärpemeetmete vastu ning Hispaania 10 aastase tähtajaga võlakirja tootlus tõusis üle 6%.

„Oleme oma fookusega liikunud Madridi tänavatelt Ateena tänavatele, kuid ei saa mööda minna Hispaaniast – ma kardan, et nad on lähenemas põhiseaduslikule kriisile,” ütles UBS Financial Services operatsioonide direktor Art Cashin New Yorgi börsi kauplemiskorrusel CNBC-le.

Apple’i aktsia langes kolmandat päeva järjest. Täna lõpetas iPadide tootja 1,2% all 665 dollaril. Google’i aktsia tõusis pool protsenti. Canaccord Genuity ja Baird tõstsid mõlemad Google’i aktsia hinnasihi 850 dollarini vastavalt 700-lt dollarilt ja 750-lt dollarilt. BlackBerry telefonide tootja Research in Motioni aktsia rallis 6%, kuna firma teatas paremast kui oodatud tellijate arvust. Samuti toob RIM 2013 turule uue nutitelefoni. Yahoo teatas uueks finantsjuhiks Ken Goldman, kes saab järgmise nelja aasta jooksul töötasuks kuni 18 miljoni dollari väärtuses palka, boonuseid ja aktsiaoptsioone. Yahoo aktsia lõpetas täna 0,4% all.

Hetkel kuum