Alyona Stadnik • 24. oktoober 2012 kell 12:22

Meikar: Reformist lahkujaid tuleb veel

Täna Reformierakonnast välja visatud Silver Meikari sõnul lahkub erakonnast veel inimesi. Lahkuda lubanute nimesid ta ei öelnud.

"Minuga on ühendust võtnud mitmed erakonna liikmed ja on öelnud seda, et neil on kavas astuda erakonnast välja. See on nende otsus ja on kurb, kui kõik need inimesed samamoodi näevad, et erakonnas on probleeme, välja astuvad, siis jäävad sinna need, kelle arvates on kõik hästi,“ lausus Meikar. „Mul on erakonnas palju sõpru."

„Kindlasti jätkan poliitikas. See tähendab seda, et ma tegelen nende teemadega, mis on minu jaoks olulised – alates inimõigustest, lõpetades poliitilise kultuuriga Eestis,“ kommenteeris Meikar oma poliitikakarjääri jätkamist. Ta rõhutas, et tal ei ole lähiajal kavas astuda ühtegi erakonda, ta ei ole isegi selle peale mõelnud ning pakkumisi pole talle tehtud. „Olen valmis nende teemade arutamisel tegema koostööd ükskõik, mis erakonnaga,“ lausus Meikar.

Peaminister Andrus Ansip ütles täna ajakirjanikele, et juba suvel oli näha, et Meikar on erakonnast eraldunud. Meikar ütles, et see ei ole tõeline väide. „Pärast artikli avaldamise järel, Andrus Ansip ise oli avalikult öelnud, et soovib kohtuda minuga ja Michaliga. Sellest täitis ta pool lubadust- minuga ta kohtunud ei ole ning on väljendanud seisukohta, et ei tahagi kohtuda,“ rääkis Meikar.

Ta lisas, et samuti ei ole koosolekutel arutelu toimunud erakonna ja tema vahel. „Eelmisel nädalal võtsin ühendust Nõmme piirkonnaga ning pidin homme nende üldkoosolekule minema, enam mul seda võimalust ei ole,“ märkis Meikar.

Küsimusele, kas tema maine on nüüd rikutud, vastas ta, et küsimus ei ole temas, vaid selles, et poliitilises süsteemis on kitsaskohti. „Jätkuvalt on õhus kahtlustused erakonna rahastamise aususes ning jätkuvalt on küsimus selles, mis moodi suheldakse avalikkusega, kui ülbelt. Arstide streik on siin hea näide ning jätkuvalt on küsimus erakonna sisedemokraatias,“ selgitas Meikar.

Ta lisas, et tuleb mõista, et erakonnas on 11 000 liiget ning tema on kindel, et suur osa neist ei ole teadlikud ega ei ole otseselt seotud olnud mitte ühegi selle skeemiga ega muude asjadega. „Erakonnajuhtide selline käitumine on tugevasti kahjustanud erakonna mainet ja seadnud löögi alla neid inimesed, kes on lihtsalt erakonna liikmed,“ lausus Meikar.

Hetkel kuum