• Jaga lugu:

  Taani ähvardab ELi eelarvekõnelustel vetoga

  Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt ütles täna, et kui Taani ei saa ELi järgmise seitsme aasta eelarvest igal aastal miljardi Taani krooni suurust tagasimakset, siis paneb Taani eelarvekõnelustele veto.

  „Me nõuame omale tagasimakset ja kui me seda ei saa, siis paneme veto. Niisama lihtne see ongi,“ ütles Helle Thorning-Schmidt agentuuri Ritzau vahendusel.
  Taani valitsus on tugeva surve all, et novembri lõppu kavandatud erakorralisel Ülemkogul, mille päevakorras on ELi järgmine finantsraamistik aastateks 2014-2020, kindlustada Taanile - kui suurele netomaksjale - ELi eelarvest tagasimakse.
  Selle raha on Taani valitsus suvises maksureformis juba n.ö ette ära kasutanud. Reformi katteks rehkendati sisse tagasimaksed ELi eelarvest.
  Viimasel Ülemkogul nädalapäevad tagasi ähvardas ELi järgmise finantsraamistiku vetostada Suurbritannia peaminister David Cameron, kes nõuab ELi eelarve mahu kärpimist. Ajaleht Financial Times kirjutas seepeale, et kui asi nii, ei näe Saksamaa kantsler Angela Merkel sellisel juhul üldse põhjust seda erakorralist tippkohtumist novembri lõpus korraldada. Merkeli pressiesindaja lükkas FT väite ümber, toonitades, et Saksamaa tahab igati novembrikuise tippkohtumise õnnestumist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Äripäeva TOPi võitja käibest kadus pea pool: kriisiaasta oli nagu äratuskell! Valmistuvad buumiks, palkavad 100 töötajat
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "