• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ford valmistub fiskaalkuristikuks

  USA suuruselt teine autotootja Ford Motor teeb vajalikke plaane juhuks, kui riigi majandus kukub pärast ebaõnnestunud katseid vältida fiskaalkuristikku. Fordi pearivaal seda aga ei tee.

  "Tahame kohandada enda tootmist vastavalt olukorrale ja kindlustada piisava likviidsuse olemasolu," ütles Fordi Ameerika haru juht Mark Fields Bloombergi teatel. "Praegu on julgustav näha, et presidendi administratsioon peab kongressiga kahepoolseid kõnelusi."
  Kui Washington tõusvate maksude ja kulukärbete osas lahendusele ei jõua, võib automüük langeda autoturu uuringute tegeleva Edmunds.com-i peaökonomisti Lacey Plache'i sõnul kuni 20%.
  "Ma tegeleks pigem kindla kannatusega, kui kannataks ebakindlust," ütles Chrysler Groupi müügijuht Reid Bigland. "Mida varem jõutakse kokkuleppele, kus tarbijad teavad palju makse nad peavad maksma, seda parem."
  USA automüük võib kukkuda 12-13,5 miljoni ühikuni aastas loodetud 15 miljoni asemel, ütles Plache. Tema sõnul on selline stsenaarium siiski vähetõenäoline.
  "Tegu oleks väga valusa automüügi aastaga, eriti pärast seda taastumist, mida me oleme kogenud," ütles Plache. Tema hinnagul on hea, et Ford teeb plaane võimalikuks olukorraks, mille esinemine ei ole küll suur, aga ikkagi ebameeldiv.
  General Motors aga kindlaid plaane ei tee, sest firma Põhja-Ameerika juhi Mark Reussi sõnul on firma enda kulubaasi piisavalt vähendanud, et vastu pidada müügi langusele.
  "Oleme juba enda plaanid varem ära teinud ja me püsime omadega nullis, kui turul läheb müüki 11 miljonit autot," ütles Reuss.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Raadiohommikus: mida teeb meile tulevane suur palgakasv?
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.