• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Goldmani 5 soovitust rikkuse kasvatamiseks

  USA suurpank Goldman Sachs pühkis oma kristallkuulilt tolmu maha ning esitles aktsiaturgudele seatud sihte, investeerimisideid ja peamisi turgude suundi aastaks 2013. Aktsiatesse investeerijatele peaks tulema üks kena aasta.

  Ühe suurema ennustusena ütleb Goldman, et 12 kuu pärast on Standard & Poor’s 500 indeks 1575 punkti tasemel, mis nende sõnul viitab aktsiate tõusule 12% võrra, vahendas MarketWatch. Ettevõtete fundamentaalnäitajad toetavad jätkuvat kasumi kasvu tsüklit. S&P 500 firmadele prognoosib pank käibe kasvu 4% jagu tuleval ja ületuleval aastal ning kasumimarginaalid kõiguvad 8,8–9% ümber. Kasumid peaksid kasvama üle 6% ning kasumi-hinna suhe (P/E) peaks tõusma 2013. aasta lõpuks praeguselt 13,2-lt 13,8-le.
  Goldman ei ole mures poliitilise olukorra pärast, mis on turge muserdanud. Nende sõnul fiskaalkuristikku välditakse, kuid maksud tõusevad ja föderaalvalitsuse kulud kahanevad.
  Teesid tulevaks aastaks. USA majanduse suhtes on pank samuti optimistlik. Tuleval aastal peaks kasv ulatuma 1,9%ni ning aastal 2014 juba 2,9%ni. Samas on see mõnevõrra ka üllatav, sest eile teatatud USA kolmanda kvartali majanduskasv küündis 2,7%ni.
  Kuid nüüd asja juurde. Goldman Sachsi viis peamist teesi aastaks 2013 on:
  1) Aktsiad löövad võlakirju.
  2) Väärtpaberid löövad hoiuste intresse, kuid mitte riskiga kaalutult.
  3) Tsüklilised sektorid löövad turvasektoreid – eelista materjali, tööstus-, info, tehnoloogiasektorit tarbekaupade, telekomi- ja tervishoiusektorile.
  4) Topelt Sharpe’i suhtarvu aktsiad pakuvad kõrget riskiga korrigeeritud kasumi kasvu ja oodatavad tootlust.
  5) Brasiiliasse, Venemaale, Indiasse ja Hiinasse kaupa müüvate firmade aktsiad edestavad vaid USA turul tegutsevaid.
  Mõistagi käivad need soovitused USA turu kohta, kuid Eestis on hulganisti investoreid, kes seal turul tegutsevad, mistõttu tasuks soovitused kõrva taha panna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.