Rainer Saad • 6 veebruar 2013

LHV: Tallinkit mõjutasid ühekordsed asjaolud

LHV teatel mõjutasid Tallinki jaanuari statistikat laevade lühiajalised prahtimised, liinide vahetamised ning muud hooajalised tööd, mida teostatakse aasta alguses.  

Järgneb LHV analüütiku Joonas Joosti kommentaar:

Hooajaliste hooldustööde, laevade lühiajaliste prahtimiste aga ka Baltic Princess - Silja Europa liinide vahetusega 2013. aasta jaanuaris tegid Tallinki laevad vähem reise kui samal perioodil aasta varem, mis on ka peamine põhjus, miks reisijate ja kaubavedude mahud aasta tagusega võrreldes nii palju madalamad on.

Tulenevalt Tallinki ärile omasest tugevast hooajalisusest, on nõudlus kõige madalam aasta alguses, jaanuaris-veebruaris, ning seetõttu teostab Tallink laevade dokkimisi ja muid võimalikke liinireise puudutavaid muudatusi nõudvaid töid reeglina just sel perioodil.

Kuigi nii reisijate kui kaubaveo mahud jäid jaanuaris alla ka meie ootustele, ei kiirusta me eelpool mainitud asjaolude tõttu oma tulevaste perioodide nägemust ümber hindama ning ei näe praegu põhjust oma hinnasihi vahemiku muutmiseks.

Hetkel kuum