Rainer Saad • 6 veebruar 2013

Tallinki konkurentsipilt muutub palju

Aktiivse väikeinvestori Stefan Anderssoni sõnul muutub sel aastal konkurentsipilt Tallinki jaoks päris palju, kuid tegemist ei ole hirmkalli aktsiaga ning dividendid on ilmselt tulemas.

"Tallink on lõpetanud äärmiselt eduka 2012. aasta, aga tänavu muutub konkurentsipilt päris palju. Kuna laevafirmade kulud on suuresti püsikulud, siis müügimahtude langus ja kasv mõjutavad kasumit päris palju ja seega on börs närviline. Suurem oht Tallinkile tänavu on Vikingi otsus panna suve ajal Helsingi-Tallinn liinile Isabella. Tõenäoliselt osutub see otsus Vikingi poolt õnnestunuks ja kõvem konkurents sel liinil  võiks püsima jääma," ütles ta.

Väikeinvestori sõnul ei maksaks Tallinki suhtes liiga pessimistlikuks muutuda, kuna tegu on ikkagi ettevõttega, mis on hästi juhitud ning dividendid ilmselt tulemas.

"Üldiselt on Tallinkil Helsingi-Tallinn liinil äärmiselt kõrge turuosa, mida kasumlikus äris on reeglina raske hoida. Sellepärast võib arvata, et käive langeb, mis nagu öeldud mõjutab kasumit päris kõvasti. Samas ei ole Tallinki aktsia hirmkallis, ettevõte on hästi juhitud, dividendid ilmselt tulemas. Ehk ei tasu ka liiga pessimistlikuks muuta. Tallinkil on odavalt finantseeritud reaalsed varad, mille rakendusala ei piirdu Läänemerel," ütles Andersson.

 

Hetkel kuum