Kristi Malmberg • 18. veebruar 2013 kell 14:53

Riigikogu hakkab arutama VEB Fondi komisjoni loomist

Homme tuleb riigikogus esimesele lugemisele otsuse eelnõu, millega luuakse erikomisjon VEB Fondiga seotud ebaseaduslike tehingute asjaolude väljaselgitamiseks.

Esimesele lugemisele tuleb Rainer Vakra, Lembit Kaljuvee, Deniss Boroditši, Kalle Laaneti ja Riigikogu nelja fraktsiooni poolt esitatud riigikogu otsuse "Riigikogu uurimiskomisjoni moodustamine VEB Fondi koondatud nõuete menetlemise ja rahuldamise asjaolude väljaselgitamiseks" eelnõu (368 OE).

Komisjoni liikmed on eelnõu kohaselt Andres Anvelt, Aivar Riisalu, Väino Linde, Marko Pomerants ja Rainer Vakra ning asendusliikmed Neeme Suur, Heimar Lenk, Kalle Jents, Priit Sibul ja Deniss Boroditš. Komisjoni ülesanne on välja selgitada Riikliku VEB fondi moodustamise, töökorralduse, juhtimise ja 1993-2012 jooksul sooritatud tehingutega seotud asjaolud.

Komisjon peab esitama oma aruande 1. oktoobriks 2013. 

Hetkel kuum