Hannes Sarv • 2. aprill 2013
Jaga lugu:

Kantsleritest teenis mullu enim Sukles

Aasta lõpus kultuuriministeeriumi kantsleri kohalt lahkunud Siim Suklese mullune teenistus oli võrreldes teiste ministeeriumide kantsleritega tunduvalt kõrgem. Lahkunud kantsleri aastapalk tõusis üle 55 000 euro tänu saadud hüvitisele. 

Suklese mullune põhipalk ja puhkusetasu olid kokku 39 592 eurot. Lisaks sellele sai aasta lõpus ametist lahkunud Sukles riigilt ka 15 853 eurot hüvitist. Kokku oli tema mullune töötasu seega  55 445 eurot. 2011. aastal teenis ta 39 973 eurot.

Sukles avaldas soovi kultuuriministeeriumi kantsleri ametist lahkuda juba möödunud aasta keskel, kuid jätkas siiski ametis kuni aasta lõpuni. Tänavu aasta algusest on kultuuriministeeriumi kantsleri ametis Paavo Nõgene. Sukles töötab praegu Eesti Olümpiakomitee peasekretärina. 

Teiste ministeeriumide kantslerite mullused töötasud jäid võrreldes 2011. aastaga samale tasemele. Ministeeriumide kantslerite aastased töötasud jäävad 39 ja 40 tuhande euro vahele, asekantsleritel üldiselt mõnevõrra vähem.  

Erandiks on siin justiitsministeerium, kus asekantslerite palgad ületasid mullu ka sealse kantsleri oma. Nii teenis justiitsministeeriumi asekantsler Priit Kama mullu 44 133 eurot, Kristel Siitam-Nyiri 42 629 eurot ja Marko Aavik 42 579 eurot. Ministeeriumi kantsleri Margus Sarapuu mullune teenistus oli 39 592 eurot.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum