Alyona Stadnik • 18. aprill 2013 kell 10:17

Mõis lastetoetustest: mul ei jää raha üle

Ettevõtja Jüri Mõisa arvates ei ole õige see, et suurema sissetulekuga peresid ja inimesi üritatakse veel kuidagi eristada, rakendades näiteks vajaduspõhiseid lapsetoetusi, siis see võtab juba anarhia mõõtmed.

„Lapsetoetused on hea signaal, see on väärtus ja ma toetan seda. Selge on aga, et see summa on väike,“ lausus Mõis.

Äripäeva meelest oleks mõistlik, kui lapsetoetused oleksidki ainult vajaduspõhised. „Praegu on toetus neile, kes seda tõesti vajavad, liiga tilluke. Ja need, kes seda tegelikult ei vaja, ei märkagi summa laekumist kontole – nende elus ei muuda selle ärakadumine midagi,“ kirjutab Äripäev tänases juhtkirjas.

„Mul ei jää kunagi raha üle,“ märkis Mõis. Tema hinnangul võiks olla ühiskondlik järjepidevus. „See, et üritatakse rikkamaid kuidagi rohkem maksustada ja otsitakse selleks erinevaid võimalusi – see on  ebajärjekindel. Astmeline tulumaks on igal juhul mõistlikum kui vajaduspõhine lapsetoetus,“ nentis ta.

Mõis viskas nalja, et tulevikus hakatakse rakendama suuremate sissetulekuga inimestele järgmiseid piiranguid: üle 50 000 eurose aastasissetulekuga ei saa sõita tasuta ühistranspordiga, üle 60 000 aastasissetulekuga ei saa tasuta meditsiinilist teenust, üle 70 000 aastasissetulekuga on kõrgem kütuseaktsiis jne.

Hetkel kuum