Kaisa Gabral • 30 aprill 2013

Ettevõtja: on tervitatav, et Arengufond kokku hoiab

Arengufond kolib fondi juhi Tõnis Arro kinnitusel tulevast nädalast uutesse soodsamatesse ruumidesse Rotermanni kvartalis. 1Partner Kinnisvara osaniku Tanel Tarumi hinnangul on kokkuhoid tervitatav.

"On igati tervitatav, et kulusid kokku hoitakse ja efektiivsemalt majandatakse.Huvitav oleks teada, kas keegi vastutab ka tehtud ülisuurte ja ebamõistlike kulutuste eest, mida investeeriti seniste ruumide planeeringu muutmisesse ja sisekujundusse?" märkis Tarum.

Üldisemalt büroopindade turust Tallinna raames rääkides märkis Tarum, et uusi A-klassi büroohooneid kerkib kesklinna ja vahetuslähedusse vähe ja vakantsused on madalal ning veelgi vähenemas. "Kesklinna kontorihoonete täituvust on oluliselt mõjutanud mõnede ettevõtete kesklinna poole kolimine. Samuti jäävad kesklinnas resideeruvad ettevõtted truuks piirkonnale ja toimub lihtsalt ruumide ümberpaigutus erinevate hoonete vahel või sama hoone sees. Äärelinnas ei ole hetkel probleem leida kiiresti head ja kvaliteetset kontoripinda.Üldiselt eeldame käesoleval aastal ka äärelinna büroohoonete vakantsuse aeglast vähenemist," märkis Tarum.

Tema sõnul peaks Arengufondi Tornimäe kontor leidma uue üürilise praegust turuaktiivsust vaadates nii poole aastaga. "Minu kolleeg ja büroopindadele spetsialiseerunud konsultant Ainar Haavistu arvab, et praegustele Arengufondi ruumidele leitakse uus üürnik kuue (6) kuu jooksul. Eeldatavalt ei ole tarvis ruumi jagada ning tõenäolisetl leiab ühes tervikus uue üürniku. Ei tohi jätta tähelepanuta, et ruumid on ekslusiivsed ja väga heas korras," märkis Tamm.

Tema hinnangul on hetkel "vaikelu" büroopindade turul möödanik ning nõudlust on piisavalt.

 

Hetkel kuum