Ave Lepik • 7. mai 2013 kell 9:50

Seli: näen Tadžikistanis suurt potentsiaali

Peaminister Andrus Ansipi ametlikul visiidil Tadžikistani peeti täna Tadžikistani-Eesti ärifoorum. Eesti ettevõtjad kinnitasid, et tadžiki kolleegid on nendega koostööst huvitatud.

Kohtuma olid tulnud mitmed sealsed suured tootmisettevõtted, mööblitehased, logistika- ja transpordifirmad, jt. Foorumil osales 50 sealset ja 13 Eesti ettevõtjat.

Kaubanduskoja äridelegatsiooni juht Neinar Seli ütles, et sealset turgu ei tunne me keegi eriti hästi ja kohe tulemusi oodata oleks ka liiga ennatlik. „Igast kohtumisest on kasu siis, kui kohe alguses ei asuta eitavale seisukohale,“ ütles Seli. Ta lisas, et vastuvõtt on olnud väga soe ja avatud. „Koostööst meiega ollakse huvitatud, näen koostöös Tadžikistaniga suurt potentsiaali,“ lisas Seli.

Foorumil tutvustas Eesti peaminister Andrus Ansip delegatsiooni kuulunud Eesti ettevõtteid.

Repo Vabrikud ASi müügidirektori Katrin Reinaste-Parve sõnul liitusid nad kaubanduskoja äridelegatsiooniga, et uurida sealset kanti lähemalt. „Täna me veel Tadžikistani oma tooteid ei müü, kuid kuna meil on positiivne kogemus sealse lähituru Kõrgõzstaniga, otsustasime visiidiga liituda. Tuleb öelda, et Tadžikistani statistika näitab üsna häid numbreid: majandus on tõusuteel, rahvastiku kasv on igal aastal 2-3%, käib aktiivne ehitus. Kohtusime täna sealse mööblitootja ja edasimüüjaga, kes oleksid meile potentsiaalsed partnerid, kuid tulen lähiajal siia veel tagasi, et juba konkreetsemalt koostööst rääkida,“ sõnas ta. „Ja muidugi annab väga palju firmale juurde see, kui sinu ettevõtet tutvustab peaminister, nagu meid täna foorumil tutvustati. See mõjub kui soovitus ja see annab sinu ettevõttele 10 lisapunkti juurde,“ rõõmustas Reinaste-Parve.

Ansipi Tadžikistani-visiidi äridelegatsiooni kuuluvad:Neinar Seli, juhatuse liige, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda – äridelegatsiooni juhtAin Kaljurand, juhatuse esimees, Tallinna Sadam ASKatrin Reinaste-Parve, müügidirektor, Repo Vabrikud ASSulev Laanpere, juhatuse liige, Savi ASKarl Kivi, juhatuse esimees, FEMW OÜAhto Altjõe, juhatuse esimees, EVR Cargo ASAndrei Birov, turundusjuht, Sillamäe Sadam ASKuno Väin, juhatuse liige, CF&S Estonia ASTõnu Sepp, nõukogu liige, ACE Logistics Group ASKarli Lambot, nõukogu esimees, ACE Logistics Group ASBogdan Gogulan, regionaaldirektor, Defendec ASErik Sepping, juhatuse esimees, Insight OÜSergei Balõbin, peadirektor ja juhatuse liige, E.R.S. ASJaan Heinsoo, välisinvesteeringute nõunik, Rahvusvahelistumise divisjon, EASKristy Tättar, projektijuht, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

Visiit toimub koostöös Eesti välisministeeriumi, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, Eesti saatkondade ning sealsete kohalike koostööpartneritega. Äridelegatsioon alustab tagasisõitu Eestisse homme.

Hetkel kuum