22 oktoober 2013

LHV Group teenis 1,2 miljonit eurot kasumit

2013. aasta kolmandas kvartalis teenis LHV Group 1,2 miljonit eurot puhaskasumit, millest pank teenis 0,4 miljonit eurot, varahaldus 0,5 miljonit eurot ja teised tütarettevõtted 0,3 miljonit eurot.

Üheksa kuuga teenis LHV Group puhastulu 16,8 miljonit eurot, mis oli 74% suurem kui eelmise aasta samal perioodil. Ettevõtte kulud olid 11,3 miljonit eurot ehk 12% suuremad kui eelmise aasta samal perioodil ja laenuprovisjonid 1,9 miljonit eurot. Puhastulust moodustasid 7,6 miljonit eurot intressitulu, 6,7 miljonit eurot teenustasutulu ja 2,6 miljonit eurot finantstulu. LHV Group-i üheksa kuu puhaskasumiks kujunes 3,6 miljonit eurot, millest pank teenis 2,2 miljonit eurot, varahaldus 1,1 miljonit eurot ja teised tütarettevõtted 0,3 miljonit eurot.

„Kolmandas kvartalis jätkus panga laenuportfelli kiire kasv, mis loob head eeldused intressitulude ja kasumlikkuse kiiremaks kasvuks edaspidi,“ ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. „Kõige kiiremini kasvasid ärilaenude ja liisingu portfellid.“

Septembri lõpu seisuga oli LHV Group-i bilansimaht 337 miljonit eurot. Panga hoiuste maht oli kvartali lõpuks 288 miljonit eurot ja laenude maht 187 miljonit eurot. Panga klientide poolt hallatavad varad kasvasid kolmanda kvartali lõpuks 276 miljoni euroni ja varahalduse poolt hallatavad varad 355 miljoni euroni.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum