24. oktoober 2013 kell 13:24

Reet Roos: kinnisvara ostes ära mine paanikaga kaasa

Riigikogu liige Reet Roos, kes ostis hiljuti 1,2 miljonit eurot maksva korteri Tallinna vanalinna, leiab, et kinnisvarasse investeerides tuleb vältida n-ö kampaania korras ostmisega kaasaminemist.

Roos ütles üldiselt investeerimisest rääkides, et raha tuleks panna valdkonda, milles ollakse kompetentne. „Kinnisvara puhul on oluline asukoht, näiteks vanalinn on nö piiratud ressurss, seda ei saa juurde ehitada ja selle hind säilib kindlamalt kui ülejäänud kinnisvaral,“ ütles Roos, lisades, et head kinnisvara juurde ei trüki ega keskpanga veksliga ei paljunda.

Tema sõnul tuleb laenatud raha eest investeerides olla ettevaatlikum. „Kindlasti tuleb vältida olukorda, kus ostad buumi ajal kallilt ja müüd siis, kui on odav.“ Roos märkis, et kinnisvarainvesteeringute puhul kipub paraku just nii tihti juhtuma – raha paigutatakse kampaania või lausa paanika korras. „Mängi selle trendi vastu ja teenid alati,“ lisas ta.

Roosi hinnangul on kinnisvaraturg praegu tsükli keskel. „Mõnda aega võib veel head kinnisvara hea asukohaga osta, kuid mina oleksin juba ettevaatlik.“

Tänane Äripäeva paberleht kirjutas, et kinnisvaratehingute arv on maa-ameti andmetel jõudnud 2007. aasta buumi tasemele, kuid hindadel on kinnisvaraspetsialistide sõnul veel kasvuruumi. Äripäev uurib, kas praegu tasub investeerida kinnisvarasse.

Autor: Alyona Stadnik, Kadri Bank

Hetkel kuum