• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reet Roos: kinnisvara ostes ära mine paanikaga kaasa

  Riigikogu liige Reet Roos, kes ostis hiljuti 1,2 miljonit eurot maksva korteri Tallinna vanalinna, leiab, et kinnisvarasse investeerides tuleb vältida n-ö kampaania korras ostmisega kaasaminemist.

  Roos ütles üldiselt investeerimisest rääkides, et raha tuleks panna valdkonda, milles ollakse kompetentne. „Kinnisvara puhul on oluline asukoht, näiteks vanalinn on nö piiratud ressurss, seda ei saa juurde ehitada ja selle hind säilib kindlamalt kui ülejäänud kinnisvaral,“ ütles Roos, lisades, et head kinnisvara juurde ei trüki ega keskpanga veksliga ei paljunda.
  Tema sõnul tuleb laenatud raha eest investeerides olla ettevaatlikum. „Kindlasti tuleb vältida olukorda, kus ostad buumi ajal kallilt ja müüd siis, kui on odav.“ Roos märkis, et kinnisvarainvesteeringute puhul kipub paraku just nii tihti juhtuma – raha paigutatakse kampaania või lausa paanika korras. „Mängi selle trendi vastu ja teenid alati,“ lisas ta.
  Roosi hinnangul on kinnisvaraturg praegu tsükli keskel. „Mõnda aega võib veel head kinnisvara hea asukohaga osta, kuid mina oleksin juba ettevaatlik.“
  Tänane Äripäeva paberleht kirjutas, et kinnisvaratehingute arv on maa-ameti andmetel jõudnud 2007. aasta buumi tasemele, kuid hindadel on kinnisvaraspetsialistide sõnul veel kasvuruumi. Äripäev uurib, kas praegu tasub investeerida kinnisvarasse.
  Autor: Alyona Stadnik, Kadri Bank
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Nokia kasum tegi suure hüppe
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Videomängude edulugu ootab jätkamist uute loojate poolt
Videomängude turu koguväärtus on sel aastal hinnanguliselt 150–250 miljardit dollarit. Seega edestab see valdkond investoritele huvi pakkumise poolest suure edumaaga kõiki muid meelelahutusliike.
Videomängude turu koguväärtus on sel aastal hinnanguliselt 150–250 miljardit dollarit. Seega edestab see valdkond investoritele huvi pakkumise poolest suure edumaaga kõiki muid meelelahutusliike.
Kümnendik pensionirahast kulus laenude tagasimaksmisele
Septembris välja makstud teise pensionisamba raha abil maksti Eestis tegutsevatele pankadele laene tagasi ligikaudu 100 miljonit eurot, teatas Eesti Pank.
Septembris välja makstud teise pensionisamba raha abil maksti Eestis tegutsevatele pankadele laene tagasi ligikaudu 100 miljonit eurot, teatas Eesti Pank.